Tort trufa de ciocolata
Tort trufa de ciocolata
Tort trufa de ciocolata este un tort extrem de delicios, cu blat umed, crema de ciocolata si mascarpone…o nebunie! Eu am facut 2 blaturi mari, pe care le-am copt intr-o forma de 28 de cm diametrul si pe care le-am taiat pe fiecare pe jumatate. Blatul este deja umed, dar daca doriti il puteti insiropa. Eu nu l-am insiropat. l-am lasat asa si a fost super delicios. Unul dintre cele mai delicioase torturi 🙂
Ingrediente blaturi:
- 6 oua
- 120 ml lapte
- 180 ml apa clocotita
- 325 g faina
- 200 g unt
- 350 g zahar
- 80 g cacaco
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema 1:
- 200 g frisca lichida
- 200 g ciocolata alba
- 150 g crema de branza
Ingrediente crema 2:
- 600 g mascarpone
- 600 g nutella
Mod de preparare tort trufa de ciocolata.
1.Pregatim blaturile mai intai: amestecam apa fierbinte cu cacao, untul de la temperatura camerei taiat cubulete mici, zahar, ouale cate unul pe rand si laptele. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si coacem 2 blaturi, timp de 25 de minute la 200 de grade,in cuptorul preincalzit. Nu lasati mai mult, chiar daca vi se par nefacute, cand se racesc, se mai intaresc.
2.Lasam blaturile la racit si le taiem dupa ce se vor raci complet.
3.Pregatim prima crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam ciocolata alba topita si crema de branza si amestecam bine.
4.Crema a doua se pregateste si mai simplu: mixam mascarponele( maxim 1 minut, nu este nevoie de mai mult), adaugam nutella sau finetti si incorporam bine cu o lingura de lemn.
5.Trecem la asamblarea tortului: punem primul blat, adaugam un sfert din cantitatea de crema de mascapone, adaugam al 2-lea blat si deasupra lui toata crema de ciocolata alba. Urmeaza apoi sa punem al 3-lea blat, mai adaugam inca un sfert din crema de mascarpone si acoprim tortul cu blatul ramas. Cu crema de mascarpone ramasa acoperim tortul si il ornam dupa imaginatia noastra. Crema asta de mascarpone am utilizat-o si la alte prajituri, este delicioasa.
Dam tortul la rece pana a doua zi.
Pofta buna! Este minunat!