Cornulete fragede cu gem de visine
Cornulete fragede cu gem de visine
Cornulete fragede cu gem de visine am facut anul acesta. Eu fiind fan gem de visine, le ador. Bineinteles ca se pot face fie cu diverse gemuri (de zmeura, de caise, de prune) fie cu rahat. La final se dau cornuletele astea generos prin zahar pudra vanilat si se mentin mai multe zile fragede in cutii ermetic inchise. Iar aluatul este nemaipomenit, cornuletele ies foarte fragede, veti vedea si voi?
Ingrediente:
- 1 ou
- 3 linguri cu varf cu untura
- 20 g drojdie proaspata
- 130 ml apa minerala
- aprox 550 g faina
- 300 g gem
- aprox. 100 g nuca maruntita
- esenta de vanilie
- zahar pudra aprox. 200 g
Mod de preparare cornulete cu gem.
1.Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta, sau daca doriti, puteti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie, mai adaugati putina faina.
2.Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros.
3.Gemul il amestecam cu nuca maruntita, putem insa sa il lasam si simplu. Al meu era destul de fluid, nu il puteam lasa simplu. In loc de nuca puteti adauga si nuca de cocos.
4.Dupa ce s-a dospit aluatul, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri (nu foarte mari), iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.
5.Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de min. sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.
6.Cand sunt gata, se dau fierbinti prin zahar pudra. Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cornulete.
Pofta buna!
Din categoria cornuletelor fragede, va sugeram sa aruncati o privire si peste reteta de Potcoave– cornulete foarte fragede cu nuca, dar fara gem.
Cate linguri de unt să pun că nu am untura te rog?
Tot 3 (dar sa fie de la temperatura camerei si cu 80% grasime), daca puneti mai mult, se modifica compozitia si trebuie sa puneti mai multa faina.