Prajituri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty este una de senzatie. Este o prajitura foarte spornica, am copt-o in tava mare de la aragaz, este delicioasa si foarte apreciata. Atat cei mici au apreciat aceasta prajitura, cat si cei mari. Crema de nuca de cocos este extrem de delicioasa, blatul este umed, iar combinatia cu ciocolata este minunata.

Cateva Sfaturi!

  • Coacem blatul in  tava mare de la aragaz sau de la cuptor. Tava mea are dimensiunile 30/35 de cm.
  • Folosim cafea fierbinte pentru prepararea blatului.
  • Turnam crema fierbinte peste blatul rece si o nivelam. Nu este nevoie sa asteptam sa se raceasca crema pentru a adauga ciocolata.
  • Puteti adauga ciocolata cu lapte sau crema de ciocolata, gen Nutella.
  • Nu avem nevoie de mixer. Pentru amestecarea ingredientelor este necesar un tel de bucatarie.
  • Reteta usoara. Aceasta prajitura se prepara extrem de usor.

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 110 ml ulei
  • 100 ml cafea indulcita 
  • 2 linguro de cacao
  • 320 g faina
  • 1 plic de praf de copt 

Ingrediente crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 3 lingur cu varf de gris
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 250- 300 g crema de ciocolata
  • 3 linguri de ulei

Cum preparam prajitura Bounty

1.Mai intai preparam blatul. Facem 100 ml cafea si o indulcim cu o lingurita de zahar. Cafeaua trebuie sa fie fierbinte. Punem zaharul si cacao intr-un bol si adaugam cafeaua fierbinte.  Adaugam treptat uleiul, laptele, ouale, apoi faina si praful de copt si amestecam bine cu telul dupa fiecare ingredient adaugat.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

2.Lasam blatul la racit si trecem la prepararea cremei. Crema trebuie adaugata fierbinte penste blatul rece.  Punem laptele impreuna cu zaharul si cu untul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul si dupa 2-3 minute adaugam si nuca de cocos. In acest timp amestecam continuu. In 5-6 minute crema va fi suficient de ingrosata. Turnam crema deasupra blatului si trecem la prepararea glazurii.

3.Punem Nutella intr-un bol impreuna cu uleiul si o incalzit 10-12 secunde la cuptorul cu microunde sau pana cand devine mai fluida sa o putem intinde deaupra cremei de cocos. Dam prajitura la rece pentru 5-6 ore sau peste noapte.

  • Portionam prajitura cu un cutit cu lama lata trecuta prin apa fierbinte pentru a evita spargerea cremei de ciocolata. La mine s-a intins putin crema de ciocolata la portionarea prajiturii. Daca as fi folosit ciocolata cu lapte nu s-ar fi intamplat acest lucru. S-ar fi taiat perfect. Presaram nuca de cocos la final. Pofta buna!

Va recomand si ciocolata Bounty facute acasa, sunt exact ca cele din comert.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker