De CraciunPrajituri

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem este una dintre cele mai delicioase prajituri gustate vreodata. A ajuns rapid in topul preferintelor noastre. Se prapara usor si este savuroasa. Ai nevoie de 2 pliuri de Creme Ole, crema instant pentru prajituri si de cateva alte ingrediente.  Nu dureaza mult prepararea si ies aproximativ 15-18 portii, depinde de marimea dorita.

Sfaturi!

  • Pentru glazura de ciocolata trebuie sa aveti rabdare sa se raceasca complet si sa se intareasca, in caz contrar se va scurge de pe prajitura. Eu nu am avut suficienta rabdare si usor, usor s-a scurs din ea, insa putina.
  • Reteta usoara. Cred ca se numara printre cele mai usoare si mai rapide prajituri.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de Creme Ole de ciocolata

 

Ingrediente crema:

  • 300 gr frisca lichida
  • 1 plic de Creme Ole de vanilie
  • 100 ml lapte

Ingrediente glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie 
  • 50 gr unt

Mod de preparare.

1. Mai intai preparam blatul. Acesta se prepara usor din 3 ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar si plicul de Creme Ole de ciocolata. Mixam spuma albusurile cu zaharul si adaugam treptat galbenusurile. Micsoram viteza mixerului si incorporam fiecare galbenus. Adaugam si plicul de Creme Ole si incorporam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa fie racit complet.

2. Pentru crema punem intr-un bol 300 ml de frisca lichida, laptele si plicul de Creme Ole de vanilie. Mixam 2 minute si vom avea o crema vascoasa si delicioasa. Nivelam crema deasupra blatului.

3.Pregatim glazura apoi. Punem 100 gr de frisca lichida, 50 gr de unt si 200 gr de ciocolata intr-un ibric si le punem pe foc pana cand se topeste ciocolata. Lasam glazura sa se raceasca complet inainte sa o adaugam peste prajitura caci altfel va curge toata. Am facut eu proba. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore si o portionam cu un cutit cu lama lata trecuta prin apa calda si stearsa, bineinteles. Am presarat cacao deasupra prajiturii. Un deliciu! Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker