Cornulete fragede Potcoave cu Nuca

By

Cornulete fragede Potcoave cu Nuca

Cornulete fragede Potcoave cu Nuca – acestea sunt fara doar si poate cele mai fragede, mai aromate si mai delicioase cornulete cu nuca. Iese o tava de aproximativ 35 de cornulete, dar insuficiente as spune eu la cat de bune sunt…

Mie imi plac cornuletele clasice cu rahat sau cu gem, dar astea sunt mult, mult mai bune. Data viitoare voi face compozitie dubla. In plus, se asorteaza foarte bine unei mese festive sau unui desert in familie, iar cei mici adora sa modeleze, asa ca fetita mea are de lucru  🙂

Ingrediente Cornulete fragede Potcoave cu Nuca : 

  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g untura
  • 230 g faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 70 g nuca maruntita
  • coaja de la o portocala
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat 

Mod de preparare cornulete Potcoave cu nuca.

1.Mixam untul imreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime moale, de la temperatura camerei ( nu rece!).

2. Adaugam apoi galbenusul si incorporam.

3. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece timp de 40 de minute.

4. Formam apoi  bastoanse pe care le punem in tava tapetata cu  hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 14-15 minute maxim. Nu le lasam sa se aureasca pentru ca apoi vor deveni crocante, nu vor mai fi fragede.

5. Imediat ce le scoatem din cuptor le dam prin zahar pudra. Se pastreaza cateva zile (daca rezista atat, la noi s-au terminat inca din prima zi) in cutii metalice ermetic inchise.

Reteta clasica de cornulete fragede cu gem ( eu am avut un gem de trandafiri si au iesit extrem de aromate)  o gasiti aici .

Iar daca doriti si o reteta de cornulete sarate, facute cu branza telemea, o gasiti si pe aceasta aici .

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like