De CraciunPrajituri

Prajitura Fulg de nea din albusuri

Prajitura Fulg de nea din albusuri

Prajitura Fulg de nea din albusuri este o prajitura delicioasa, cu o reteta proprie modificata mult de cea originala. Am facut o crema racoroasa cu ananas, frisca si am adaugat un start de biscuiti. Rezultatul a fost o prajitura delicioasa ce se incadraza perfect pe o masa festiva 🙂

Ingrediente blat:

  • 250 g albusuri ( aprox. 6)
  • 180 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos pentru ornat

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 70 ml apa calda

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

2.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

3.Pregatim intre timp crema: mixam  frisca lichida. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece pentru 15-20 de minute.

4.Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut din apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.

Prajitura Fulg de nea din albusuri Prajitura Fulg de nea din albusuri

5.Dam prajitura pentru 1 ora la rece, apoi putem portiona.

Pofta buna va dorim!

Prajitura Fulg de nea din albusuri Prajitura Fulg de nea din albusuri

 

Pentru mai multe prajituri din albusuri, va invitam sa aruncati o privire si aici , veti gasi o multime de idei delicioase.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker