Prajituri

Prajitura secuiasca cu nuca

Prajitura secuiasca cu nuca

Prajitura secuiasca cu nuca este o prajitura delicioasa cu gem de caise si bezea cu nuca si nuca de cocos.  Se face rapid si este foarte spornica, ies suficiente portii, iar gemul de caise ii da o aroma minunata. Se taie perfect si este ideala pentru aniversari sau chiar pentru un desert de duminica in familie.

Ingrediente aluat:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 110 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat 
  • + 1 borcanel de gem de caise

Ingrediente bezea:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare prajitura secuiasca cu nuca.

1.  Punem faina, bicarbonatul si untul taiat cubulete intr-un bol. Amestecam cu degetele untul cu faina. Iese sfaramicios. Adaugam oul si zaharul si framantam un aluat ca cel de tarta pe care-l intindem direct pe hartia de copt pe care coacem prajitura. Presaram faina apoi intindem ca este lipicios. Dimnsiuni tava: 25/35 cm.

2. Peste aluatul intins uniform adaugam si  gemul de caise.

Prajitura secuiasca cu nuca

3. Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, incorporam, iar apoi adaugam nuca macinata si nuca de cocos. Incorporam si nivelam bezeaua aceasta peste gemul de caise.

Prajitura secuiasca cu nuca

4. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de min. O portionam dupa ce se raceste.

Pofta buna!

Prajitura secuiasca cu nuca Prajitura secuiasca cu nuca Prajitura secuiasca cu nuca Prajitura secuiasca cu nuca

 

O alta prajitura super delicioasa cu bezea este Katy- prajitura cu foi fragede, o reteta veche, dar delicioasa. Am gustat pentru prima data prajitura asta la un cerc al profesorilor si mi-a placut tare mult, desi imi parea foarte complicata atunci. Nu este chiar asa complicata si este delicioasa, iar ca si portii ies aproximativ 2 platouri mari. Cine a gustat prajitura katy, stie despre ce vorbesc. 🙂

Reteta de prajitura secuiasca cu nuca am gasit-o pe site-ul lui Miremirc si mi-a placut atat de mult cum arata ca nu am putut rezista si am incercat-o si eu. Sursa retetei o gasiti aici

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker