In lumea ciocolateiPrajituri

Prajitura Kometa

Prajitura Kometa

Prajitura Kometa este o prajitura delicioasa cu crema de mascarpone si ciocolata, o prajitura pe care am gandit-o intr-o fereastra. Tot intr-o fereastra am gandit si Pasca Trio care a fost senzationala si pe care va recomand cu drag.

Revenind la prajitura Kometa. Am plecat de la ideea de crema mascarpone si ciocolata pe care sotul o adora, am facut un pandispan pe care l-am insiropat cu suc de portocale indulcit cu miere, am adaugat si un strat subtire alb de crema si am finalizat cu crema de ciocolata. Dar nu, finalizarea asta nu mi se parea potrivita asa ca am adaugat ciocolata amaruie razuita si am pudrat si cu cacao prajitura. A iesit senzatie. Sa imi spuneti daca nu este asa 🙂

Dimensiune tava: 23/27 cm 

Ingrediente blat:

  •  4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Ingrediente creme:

  • 500 gr mascarpone
  • 350 gr crema de ciocolata gen Finetti
  • 100 gr frisca lichida
  • esenta de portocale

Sirop:

  • zeama de la 1/2 de portocala mare + 1 lingura de miere

Ingrediente suplimentare: 100 gr ciocolata amaruie + 2 linguri de cacao

 

Cum preparam prajitura Kometa

  1. Preparam mai intai blatul. Mixam ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa. Adaugam cacao, apoi uleiul si continuam mixarea inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  • Il lasam la racit apoi il intepam cu furculita din loc in loc si il insiropam cu sirop facut din zeama de portocala in care dizolvam o lingura de miere.

2. Mixam pentru 2-3 minute 400 gr mascarpone cu 350 gr crema de ciocolata gen Finetti. Adaugam cateva picaturi de esenta si dam crema la rece. Mixam 1-2 minute 100 gr mascarpone cu 100 ml frisca lichida.

3. Intindem deasupra blatului stratul subtire de crema alba si dam prajitura la rece 20-30  de minute. Uniformizam si crema de ciocolata deasupra prajiturii si mai dam inca 30 de minute prajitura la rece.

4. Razuim ciocolata amaruie deasupra prajiturii, apoi presaram cacao si putem o portiona  cu un cutit cu lama lata trecuta prin jetul de apa fierbinte. Pofta buna!

Este genul de prajitura care se face rapid si se poate savura in scurt timp.

 

Poze de la cititori: 

Andreea Alexandru

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker