Turta dulce de post cu glazura
Turta dulce de post cu glazura
Turta dulce de post cu glazura este o reteta deprajitura de post foarte pufoasa, aromata si delicioasa. Aroama de scortisoara, de turta dulce ma duce in atmosfera sarbatorilor de iarna. Iar glazura dulce- acrisoara, ii da un gust deosebit.
Tava folosita a fost mica, a avut 20/20 de cm. Daca aveti tava mai mare, dublati cantitatile.
Ingrediente:
- 250 g zahar
- 250 ml apa
- 250-260 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente glazura:
- 2 linguri cu varf de zahar pudra
- 1 lingura de apa
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- un praf de scortisoara
Mod de preparare.
1. Punem zaharul intr-o craticioara si il caramelizam la foc mic. Cand devine maroniu deschis, adaugam apa si lasam pe foc pana cand zaharul se topeste in totalitate.
2. Lasam siropul 10 minute la racorit.
3. Punem siropul intr-un bol si il amestecam cu faina, scortisoara si praful de copt cu o paleta sau o lingura de lemn.
4. Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5. Preparam glazura: amestecam zaharul cu apa, zeama de lamaie si scortisoara si o turnam peste prajitura imediat ce o scoatem din cuptor. Puteti sa puneti glazura si dupa ce portionati turta dulce.
6. Lasam la racit. Portionam turta dulce dupa ce se raceste complet ( eu nu am avut rabare si am taiat-o calduta).
Pofta buna!
Din categoria derturilor de post va recomandam si biscuiti cu dulceata.