Chec umed cu umplutura de nuci si portocala
Chec umed cu umplutura de nuci si portocala
Chec umed cu umplutura de nuci si portocala este un chec deosebit si aromat. Nu este clasicul chec pufos, ci un chec cu blat umed si umplutura de nuca, iar pentru un plus de aroma, am adaugat si o lingurita de coaja de portocala data pe razatoare. Elementul surpriza este umplutura de nuca. Si atat de bine miroase de la coaja de portocala in casa!
Ingrediente:
- 3 oua
- 125 g unt moale
- 100 g zahar
- 200 ml iaurt
- 250-275 g faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- 1 lingurita coaja de portocala
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 100 g miez de nuca
- 30 g unt
- 100 g miere
- 75 g faina
Mod de preparare chec umed cu nuci si portocala.
1.Pregatim mai intai umplutura. Maruntim nuca ( dar nu foarte fin) si o lasam deoparte. Amestecam untul cu faina, adaugam mierea, nuca si esenta de vanilie si amestecam bine, bine. Rezulta un amestec destul de tare.
2. Pregatim apoi checul. Mixam untul cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam pe rand ouale si mixam dupa fiecare. Adaugam iaurtul si mixam din nou.
3. Adaugam apoi faina, coaja de portocala si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rezulta o compozitie destul de groasa ( mai groasa decat cea de chec pufos).
4. Turnam 3/4 din compozitia de chec intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Intindem usor si pe peretii formei astfel incat sa nu ajunga umplutura de nuca pe margine. Adaugam umplutura in mijloc, iar deasupra ei, adaugam restul de compozitie de chec si il intindem uniform.
5. Coacem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
6. La final pudram cu zahar pudra checul si il lasam la racit. Eu nu am avut rabdare si l-am taiat caldut.
Pofta buna!
Sursa retetei mele ( modificata mult de mine) o gasiti aici – https://licutamarin.blogspot.com/2014/12/chec-cu-umplutura-de-nuci.html