De CraciunPrajituri

Desert prajitura Craiasa zapezii

Desert prajitura Craiasa zapezii

Desert prajitura Craiasa zapezii este una dintre preferatele mele desi o prapar mai mult iarna, in preajma sarbatorilor magice. Este spornica, iese o tava mare si este atat de delicioasa! Dar cu siguranta o cunoasteti si voi…

Sfaturi!

  • Desi par multe ingrediente, este o prajitura care se prepara destul de usor.
  • Dimensiunea tavii:  20/30 cm.
  • Crema fierbinte se imparte in doua boluri, intr-unul se adauga ciocolata, in altul esenta de vanilie.
  • Reteta usoara.

Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre 

Ingrediente crema:

  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu faina sau amidon
  • 250 g unt
  • 1 tableta de ciocolata cu lapte + 1 lingura cu cacao
  • 1 esenta de vanilie + esenta de rom

 

Pentru ornat :

  •  200 ml frisca lichida Meggle
  •  nuca de cocos

Mod de preparare:

1. Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.

2. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat nu este foarte gros.

3. Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.

4. Separam crema fierbinte in 2 castroane. Intr-unul dintre ele adaugam  ciocolata rupta, cacao si esenta de rom amestecam pana se topeste ciocolata, iar in celalalt adauga esenta de vanilie. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.

5. Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 100 g de unt.

6. Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut, adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti trecuti 5 secunde prin lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru  10-15  minute sa se intareasca putin cremele.

7. Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos. Dam prajitura la rece cel putin 2-3 ore.

  • Portionam prajitura cu un cutit cu lama lata si subtire trecut prin jetul de apa calda si sters cu servetelul. Acest lucru impiedica intinderea cremelor la portionare.
  • Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker