Prajitura fara coacere cu ciocolata
Prajitura fara coacere cu ciocolata
Prajitura fara coacere cu ciocolata este un deliciu. In afara de faptul ca se prepara in doi timpi si trei miscari, este super apetisant, delicios si ies aproximativ 10-12 portii.
Un desert care ne salveaza atunci cand dorim ceva rapid si fara sa pornim cuptorul. Era foarte popular acum cativa ani, insa de atunci nu l-am mai preparat. Se poate prepara chiar si ca tort de biscuiti.
Cateva sfaturi!
- Acest desert are nevoie sa stea cateva ore la rece inainte de servire pentru a se intari crema si a avea suficient timp sa se afaneze biscuitii.
- Folosim biscuiti Petit Beurre sau altii in genul acestora. Eu am avut un pachet mare de biscuiti Petit Beurre, di acela la 460 de fgr si am folosit aproximativ jumatate din el.
- Crema de ciocolata pate fi Finetti, Nutella sau orice alta crema de ciocolata, nu conteaza denumirea, insa sa fie in genul acestora.
- Cantitatea de mascarpone trebuie sa fie egala cu cantitatea de crema de ciocolata folosita.
- Reteta usoara, spornica si din cateva ingrediente simple.
Ingrediente:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr crema de ciocolata
- aproximativ 200 gr biscuiti Petit beurre
- 50 ml lapte
- + optional cacao sau fulgi de cocos pentru ornat
Cum preparam Desert fara coacere cu mascarpone
1.Mai intai preparam crema. Nu avem nevoie de mixer ci doar de o spatula de silicon sau de o lingura. Amestecam mascarponele cu crema de ciocolata cu ajutorul spatulei pana cand cele doua ingrediente sunt complet omogenizate.
2.Trecem biscuitii prin lapte rece fara a intarzia, doar ii trecem rapid si ii ungem cu crema. Lipim biscuitii in forma unui trenulet si formam desertul.
3. Oprim putina crema pe care o folosim sa ungem desertul si apoi il dam la rece timp de 2-3 ore. Inainte sa il portionam il pudram cu cacao sau cu fulgi de nuca de cocos. Taiem desertul pe diagonala pentru a-i da o forma frumoasa fiecarei portii. Pofta buna!