Aluaturi dulciPrajituri

Cornuri pufoase Kinder Chocolate

Cornuri pufoase Kinder Chocolate

Cornuri pufoase Kinder Chocolate sau cele mai bune cornuri facute acasa. Sunt bune rau calde. Noi am devorat o tava la foc automat. Sunt bune si reci. Ideea este ca avem de-a face cu un aluat extem de pufos, minunat.

Inlocuiri. Ciocolata Kinder Chocolate se poate inlocui cu Finetti sau gem.

Ingrediente:

  • 2 oua 
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 130 gr zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic de drojdie uscata Dr. Oetker / 7 gr
  • 680 gr faina
  • 1 galbenus + 2 linguri de lape pentru uns cornurile + seminte de mac

Cum preparam Cornuri pufoase Kinder Chocolate

1.Mai intai incalzim usor laptele si dizolvam drojdia in el. Adaugam ouale si amestecam cu telul.

2.Topim untul si dizolvam zaharul in el. Il lasam deoparte 5 minute sa se racoreasca, apoi il adaugam in compozitia cu lapte. Amestecam bine cu telul.

3.Adaugam coaja razuita de lamaie, esenta si faina si framantam un aluat moale si nelipicoos pe care il lasam 50 de minute la dospit in loc calduros si ferit de curentii de aer.

4. Intindem foi lungi pe care le taiem in triunghiuri. Punem cate o jumatate de ciocolatica Kinder in fiecare triunghi, prindem bine capetele astfel incat sa nu curga in timpul cacerii ciocolata si rulam triunghiurile.

5.Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!

Va recomand sa incercati si cornuletele fragede cu magiun de prune.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker