Strudel cu mere si scortisoara
Strudel cu mere si scortisoara
Strudel cu mere si scortisoara – un strudel foarte gustos si aromat preparat cu aluat foietaj. Aluatul foietaj poate fi facut acasa, sau poate fi cumparat, oricum ar fi, aceasta placinta este foarte gustoasa. Eu mai fac si cu aluat de casa cand am mai mult timp la dispozitie, este un aluat foarte fraged si merge cu orice umplutura. Ai mei iubesc genul asta de strudele.
Sfaturi pentru prepararea strudel cu mere si scortisoara
- Aluatul foietaj se taie in fasii de aproximativ 10 cm, se pun mere intr-un capat sau in jumatatea fiecarei fasii si se ruleaza, exact ca la rulada cu gem.
- Se pun strudelele cu marginile in jos pentru a evita desfacerea ruloului in timpul coacerii.
- Se pot unge cu ou, dar in acest caz, strudelele noastre nu vor mai fi de post.
- Puteti folosi orice umplutura: mere, gem, dovleac, branza, sau chiar carne.
- Este un preparat rapid si usor de pregatit cu ingrediente ce pot fi la indemana oricui.
Ingrediente:
- 1 aluat de foietaj
- 1 kg mere/ 5-6 mere
- 1 lingurita de scortisoara
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare.
1.Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si scortisoara.
2.Aluatul de foietaj il taiem in fasii de aproximativ 10-12 cm latime, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam. Punem in tava, dar cu putin spatiu intre ele ca vor creste foarte mult si taiem portii de marimea dorita. Pentru un aspect frumos, eu am crestat usor fiecare strudel cu cutitul.
3.Dam strudelele la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand sunt rumenite frumos.
Cand sunt gata, le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!