Aluaturi dulciPrajituri

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Placinta cu mere cu foi fragede de casa este atat de gustoasa… Asa facea foile pentru placinta mamaia Patrita si le umplea fie cu branza, cu mere sau toamna cu struguri si nuca si iesea un deliciu. Eu am facut foile cu unt, insa mamaia le facea cu untura., deci puteti folosi cu incredere untura daca aveti.

Cateva sfaturi!

  • Caramelizam merele timp de 10-15 minute inainte sa-l folosim la placinta.
  • Scortisoara adaugam abia la final peste merele caramelizate.
  • Folie astea sunt perfecte, suporta intindere atat de mare ca aproape se poate vedea prin ele. Iar aluatul este suficient pentru 4 foi medii. Secretul este sa presaram faina din abundenta atat pe bnlatul de lucru, cat si deasupra foi atunci cand o intindem.
  • Umplutura. Nefiind un aluat dulce, se poate folosi orice umplutura pentru foi: branza dulce sau sarata, mere, dulceata.
  • Regula de baza. Atunci cand facem orice aluat, fie el dulce sau sarat, dupa ce il scoatem din cuptor, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam sa se raceasca. Asa facem si cu painea, si cu checul si cu orice alt aluat.

Ingrediente foi:

  • 1 ou
  • 130 gr unt de la temperatura camere
  • 150 ml apa rece
  • 500 gr faina

Ingrediente umplutura:

  • 800 gr mere razuite
  • 100- 120 gr zahar 
  • scortisoara
  • optional: nuca

Cum preparam placinta cu dovleac cu foi fragede de casa

1.Mai intai curatam merele de coaja si le razuim, ii adaugam 5-6 linguri de zahar( sau dupa gust) si le punem la caramelizat pe foc mediu aproximativ 10-15 minute. La final ii adaugam si scortisoara dupa gust.

2.Pentru aluat folosim unt moale, de la temperatura camerei. Punem faina intr-un bol, adaugam untul, oul si apa si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

3.Impartim aluatul in 4 parti.

4.Presaram faina pe blatul de lucru si peste aluat si intindem foi cat de subtiri. Le taiem pe dimensiunea tavii. Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam prima foaie de placinta. O ungem cu mere si presaram nuca. Procedam la fel cu fiecare foaie de placinta.

5.Portionam placinta si punem din loc in loc cate un cubulet mic de unt, de dimensiunea unei masline mici.  Nu se coace greu placinta, cand se rumeneste frumos deasupra,este gata. Pudram cu zahar pudra imediat ce scoatem placinta din cuptor si o lasam 10 minute acoeperita cu un posop sa se racoreasca inainte sa servim. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker