Prajitura Trei straturi cu ciocolata
Prajitura Trei straturi cu ciocolata
Prajitura Trei straturi cu ciocolata- o prajitura spornica si delicioasa cu ciocolata si trei straturi de blat: cu vanilie, cu ciocolata si cu mac.
Sfaturi:
- Untul il topim in cuptorul cu microunde si il amestecam cu laptele, abia apoi il adaugam in compozitia de blat.
- Glazura de ciocolata se prepara din ciocolata + ulei. Aceasta se va intari cand se raceste. Daca amestecam ciocolata cu lapte, atungi nu se va mai intari.
- Pentru a portiona prajitura trecem lama cutitului prin apa fierbinte, o stergem si taiem fara grija caci ciocolata nu va crapa.
- Am copt prajitura intr-o forma de yenna mare cu dimensiunile de 28/17 cm. Daca aveti o forma mai mica, probabil va fi mai inalta prajitura, iar straturile vor fi mai vizibile.
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 150 gr unt
- 250 ml lapte
- 450 gr faina + 1 lingura
- 1 plic de praf de copt
- o lingura de cacao
- 1 lingura cu varf/ 2 de mac
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- + 100 gr ciocolata cu minim 50 % cacao + 3 linguri de ulei
- nuca de cocos
Mod de preparare.
1.Topim untul si-l lasam deoparte.
2.Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.
3. Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri. Mixam cateva secunde sa incorporam.
4. Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si praful de copt si mixam sa o incorporam bine.
5.Albusurile le mixam cu restul de zahar si le incorporam usor cu o spatula in compozitia de galbenusuri.
6. Impartim compozitia in trei boluri. Intr-unul din boluri mai adaugam o lingura de faina si esenta de vanilie, in alt bol adaugam o lingura de cacao si esenta de rom, iar in cel de-al treilea adauga o lingura cu varf de mac.
7. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt nivelam compozitia de vanilie, adaugam usor cu o lingura compozitia cu cacao, iar la final compozitia cu mac. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de garde timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
8. Lasam prajitura la racit si preparam glazura. Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde timp de cateva secunde. O turnam deasupra prajiturii dupa ce aceasta se raceste.
- Portionam dupa ce glazura se intareste cu un cutit cu lama lata si trecut prin jetul de apa fierbinte ( apoi sters).
Pofta buna!