Fara coacerePrajituriTorturi

Tort fara coacere cu capsuni

Tort fara coacere cu capsuni

Tort fara coacere cu capsuni- un desert delicios si extrem de aromat cu fructe de sezon. Noi adoram capsunile, iar acum s-au copt in „Gradina Ursului”, asa-i spunem noi gradinii tatalui meu de la tara, este o placere sa le adunam impreuna si sa le savuram.

Sfaturi!

  • Folositi fructe moi pentru a putea sa taiati cat mai frumos desertul. Se pot folosi si fructe din compot.
  • Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. Capsunile sunt bogate in vitamine – C, E, B1, B2, B6, K, PP – si au in compozitie si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie. Cand suferi din cauza constipatiei, savureaza o portie de capsuni si problema e ca si rezolvata.
  • In plus, se poate pregati un sirop minunat , aromat, gemuri sau diverse prajituri cu ajutorul capsunelor.
  • Reteta simpla. Aceasta este o reteta foarte simpla si rapida. Si cu putine ingrediente.
  • Baza care se face din biscuiti se poate inlocui cu piscoturi.

Ingrediente:

  • 100 gr unt
  • 100 ml apa
  • 200 gr biscuiti 
  • 300 gr capsuni 
  • 250 gr frisca lichida indulcita/ meggle
  • 1 iaurt
  • 1 plic de gelatina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon alimentar

Mod de preparare.

1.Mai intai preparam baza pentru tort. Punem intr-un bol untul si apa si le incalzim la microunde pana cand untul este perfect topit. Adaugam biscuitii pasati si amestecam. daca este nevoie, mai adaugam biscuiti, insa trebuie sa aveti grija sa nu fie prea tare amestecul. Mai moale decat la salamul de biscuiti trebuie sa fie.

2.Intindem uniform intr-o tava cu peretii detasabili pasta de biscuiti.

3.Mixam frisca lichida, adaugam iaurtul. Gelatina o hidratam in 70 ml apa, apoi o topim pe bain marie sau la microunde si o adaugam peste crema de frisca. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati 1 lingura de zahar pudra in crema. Eu am folosit frisca lichida dulce si nu a fost nevoie.

4.Punem jumatate din crema peste baza din biscuiti si adaugam capsuni intregi. Le apasam putin pentru a ajunge pana la baza de biscuiti. Le acoperim cu restul de crema si dam la rece.

5.Pregatim toping-ul. Punem 150 gr capsuni cu 3-4 linguri de zahar pe foc.Dupa 3-4 minute pasam usor capsunile si adaugam amidonul. Va rezulta o dulceata aromata si delicioasa. Mai lasam pe foc inca 4-5 minute si apoi o lasam sa se racoreasca putin. Cat inca este usor calduta, o turnam si o nivelam deasupra tortului. Mai dam inca 20-30 de minute la rece. Ornam si portionam. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker