Gogosi pufoase
Gogosi pufoase
Gogosi pufoase am framantat cat a fost copilul la scoala. Le-am decupat impreuna si ne-am si distrat. Fata a vrut gogosi floare, asa ca o parte le-am decupat cu un decupator in forma de floare special pentru biscuiti.
Nu mi-au iesit multe gogosi, insa au fost babane.
Cateva sfaturi!
- Dupa ce decupam gogosile, inainte sa le prajim, le mai lasam inca 25-30 de minute la dospit.
- Imediat ce adaugam gogosile in tigaie, le stropim cu ulei incins din abundenta si veti vedea cat de mult cresc in acest timp. Ne folosim de o paleta sa o spatula metalica.
- In tigaie trebuie sa fie suficient ulei pentru prajit si neaparat sa fie incins bine atunci cand adaugam gogosile pentru ca acestea sa creasca frumos.
- Daca va raman pentru a doua zi, le acopriti cu folie alimentara pentru a nu se intari.
- Reteta usoara. Gogosile se prepara usor si sunt foarte pufoase.
Ingrediente:
- 2 oua
- 250 ml lapte caldut
- 100 gr zahar
- 10 gr drojdie uscata
- 1 lingurita cu unt moale/ 20 gr
- aprox 600 gr faina
- 1 lingurita coaja razuita de lamaie
- 1 plic de zahar vanilinat+ 5 linguri de zahar pudra pentru glazurat
Cum preparam Gogosi pufoase
1.Mai intai dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut.
2.Adaugam ouale, untul moale, apoi faina si coaja de lamaie si framantam un aluat moale, dar nelipicios.
3.Lasam aluatul la dospit timp de aproximativ o ora in loc calduros.
4. Imprtim awlutul in doua parti si intindem fiecare parte in cate o foaie grosa de aproximativ un cm. Decupam gogosile cu ajutorul unui pahar cu gura larga. Le acoperim apoi cu un prosop de bucatarie si le mai lasam la dospit inca 25-30 de min.
5. Prajim gogosile in suficient de mult ulei incins stropindu-le din abundenta cu ulei incins. Dupa ce le prajim le tavalim prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat. Pofta buna!
Va recomand si gogosile cu iaurt daca sunteti in criza de timp.
Iar daca doriti sa evitati prajirea acestora in ulei, atunci va recomand sa incercati reteta noastra de gogosi la cuptor.