Aluaturi dulciPrajituri

Prajitura Greta Garbo- prajitura cu foi fragede cu nuca

Prajitura Greta Garbo- prajitura cu foi fragede cu nuca

Prajitura Greta Garbo- prajitura cu foi fragede cu nuca este o prajitura delicioasa si spornica. Aceasta se compune din foi fragede, gem de caise si nuca. Insa procesul de preparare este destul de usor, se intinde cate o foaie si se aseaza in tava, iar fiecare foaie se unge cu gem de caise si se presara nuca. Aceasta este o reteta de veche de prajitura, fiind o reteta orginala ungureasca.

Bine de stiut!

  • Foile intinse se pot ridica foarte usor rulandu-le pe un sucitor.
  • Pentru a intinde cat mai usor foile, presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si pe aluat.
  • Gemul de caise se poate inlocui cu alt gem de tip marmelada.
  • Fiind o prajitura cu foi fragede, aceasta poate rezista 5, 6, 7 zile fara probleme. Chair devine mai frageda odata ce trec 1, 2 zile.

Ingrediente foi:

  • 1 ou+ 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu zahar/ aprox100 gr
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri cu untura/ aprox 55 gr
  • 2 linguri cu smantana/ 55 gr
  • 100 ml lapte caldut
  • 600-620 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata/ 14 gr
  • coaja razuita de la o portocala 

Umplutura:

  • 2 borcanele de gem de caise
  • 200 gr nuca macinata + 2 linguri de zahar

Glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri de frisca lichida 
  • 1 cubulet/ 15 gr unt

Cum preparam Prajitura Greta Garbo- prajitura cu foi fragede cu nuca

1. Preparam mai intai aluatul pentru foi. Amestecam ouale cu zaharul si cu drojdia, adaugam laptele caldut, smantana, untura, untul, coaja de portocala si faina si framantam aluatul.

2.Lasam aluatul 10-15 deoparte, timp in cara pasam nucile. Le amestecam cu 2 linguri de zahar.

3.Impartim aluatul in 4 parti. Intindem foile pe hartie de copt peste care presaram faina din abudenta. Din surplusul de aluat strans de la fiecare foaie, am facut-o pe ultima. Daca aveti o tava mare de la aragaz, atunci intindeti doar 4 foi de aluat.

4.Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam foile pe care le ungem cu gem de caise si presaram nuca peste gemul de caise.

5.Lasam prajitura 40-50 de minute la dospit, intepam cu furculita ultima foaie si apoi o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Timpul de coacere poate varia de la cuptor la cuptor, prajitura mea a fost gata in aproximativ 40 de minute.

6.Lasam prajitura la racit, apoi ii adaugam glazura. Glazura o preparam din ciocolata, frisca lichida si unt. Eu am preparat glazura la cuptorul cu microunde. Cand se intareste si glazura, putem portiona prajitura.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker