Fara coacere

Gris cu lapte- desertul simplu al copilariei

Gris cu lapte- desertul simplu al copilariei

Gris cu lapte- desertul simplu al copilariei, dar rapid si buuun! Cine nu stie sa faca un gris cu lapte? Toata lumea, dar pentru ca azi am avut chef sa imi rasfat fetita la micul dejun cu gris cu lapte, am zis sa va arat si voua. De fapt, era in plan de mai multe zile. Era unul dintre deserturile mele preferate in copilarie si se pare ca si micuta mea il place. Imi tot repeta ca ii place ce am facut eu 🙂 Mai ales ca si-a facut de lucru pe langa mine si m-a ajutat sa punem in boluri.

Am pus grisul fierbinte in formele umede, iar la unele dintre ele am adaugat si gem. Iese suficient pentru 3 persoane pofticioase 🙂

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de zahar ( 80 de gr)
  • 4 linguri cu varf de gris
  • esenta de portocale
  • gem ( optional)

Mod de preparare.

1.Punem mai intai la fiert laptele impreuna cu zaharul. Il lasam sa clocoteasca.

2.Adaugam apoi grisul si amestecam continuu timp de 7-8 minute, pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam grisul cu lapte de pe foc si adaugam esenta de portocale ( sau de vanilie).

3. Spalam paharele sau bolurile in care vom pune grisul si nu le stergem, le lasam umede ( asa nu se lipeste grisul de pahar). Punem grisul fierbinte in vasele umede. Putem servi cald sau rece, noi l-am savurat caldut, iar la unele paharele am adaugat gem. Fiecare a servit dupa plac: cu sau fara gem.

Din categoria deserturilor fara coacere, va recomandam si o prajitura delicioasa cu biscuiti – https://ciocolatacuzambete.ro/cum-sa-faci-cel-mai-delicios-desert-fara-coacere/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker