Inghetata cu vanilie si capsuni
Inghetata cu vanilie si capsuni
Inghetata cu vanilie si capsuni, inghetata fara ace de gheata si cat se poate de cremoasa. De fapt, nu stiu sa fi gustat vreo inghetata mai buna decat asta facuta acasa. Se poate face din doar 2 ingrediente si aveti o ingetata de vanilie delicioasa.
Sfaturi! Cum obtii cea mai cremoasa inghetata la tine acasa:
- Frisca si lapte condensat indulcit si obtinem o crema delicioasa care se poate folosi si la prajituri. Insa daca o punem la congelator obtinem o inghetata cremoasa. Ii putem adauga arome diverse, ciocolata topita, fructe dupa plac.
- Daca amestecam frisca mixata cu lapte condensat si ciocolata amaruie topita, obtinem cea mai buna inghetata de ciocolata.
- Atentie ce lapte condensat folositi. Trebuie sa fie coserva mare pentru prajituri, nu va iesi inghetata daca folositi lapte condensat pentru cafea.
- Inainte de servire, este recomandat sa lasam inghetata 5 minute la temperatura camerei.
- Reteta usoara si cremoasa. Cred ca asta este cea mai simpla reteta de inghetata. In fiecare an repet aceasta reteta.
Ingrediente:
- 500 ml frisca lichida indulcita
- 400 ml lapte condensat indulcit
- 250 gr capsuni
- 3 linguri de zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare.
1.Mai intai mixam spuma frisca lichida. Eu am avut de la Meggle.
2.Adaugam laptele condensat si 2-3 picaturi de esenta de vanilie. Mai mixam un minut sa incorporam bine.
3.Turnam crema obtinuta in caserole. Eu am impartit crema in doua parti. Intr-una dintre parti am adaugat o ciocolata amaruie topita/ 100 gr de ciocolata.
4.Punem capsunile taiate cuburi impreuna cu zaharul pe foc si cu o lingura de amidon si lasam 5-6 minute. In acest timp capsunile vor deveni o dulceata delicioasa. O lasam sa se raceasca si o turnam deasupra inghetatei de vanilie. Am amestecat usor cu furculita gemul cu inghetata de vanilie. Dam inghetata la congelator pana cand se inatareste suficient.
Pofta buna! Cu siguranta va deveni si preferata voastra 🙂