Inghetata cremoasa cu ciocolata
Inghetata cremoasa cu ciocolata
Inghetata cremoasa cu ciocolata este facuta foarte simplu cu lapte condensat pentru prajituri, ciocolata si frisca. Ciocolata puteti adauga dupa gust, chiar imi zicea o colega ca ar merge perfect ciocolata amaruie si chiar o cantitate mai mare. Deci, cu gramajele va puteti juca, tot la fel de cremoasa va iesi inghetata voastra. Si va spun sincer ca este cea mai buna inghetata pe care am mancat-o. Si este facuta de mine acasa!
Ingrediente:
- 400 ml frisca lichida
- 250 g lapte condensat
- 250 g ciocolata simpla
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
1.Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Atentie la laptele condensat: sa nu fie din cel lichid pentru cafea, trebuie sa fie lapte condensat gros pentru prajituri.
2.Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam bine amestecului de frisca.
3. Punem inghetata in caserole si dam la congelator timp de cateva ore.
4. Lasam 5 minute inghetata la temperatura camerei, dupa care putem servi.
Pofta buna!
sursa: http://noiinbucatarie.ro/inghetata-asortata-cu-banana-si-ciocolata/