Fara coacerePrajituri

Clatite milaneze

Clatite milaneze

Clatite milaneze cu Finetti si ingetata sunt un deliciu. Le lipsesc bananele, insa nu am avut si am renuntat la acest ingredient. De fiecare data cand mergem sa mancam in oras, ne luam si clatite Milaneze, le iubim toti. De data asta le-am facut eu acasa. Sunt delicioase. Insa, daca aveti, adaugati si banane.

Bine de stiut

  • Compozitia de clatite este cea clasica pe care o folosim de obicei.
  • Umplem clatitele cu Finetti sau Nutella si banana.
  • Clatitele Milaneze se servesc cu inghetata. Va recomand sa testati si reteta de inghetata facuta acasa.
  • Portii. Din cantitatile date mai jos mi-au iesit 3 portii mari de clatite milaneze.
  • Tigaie pentru clatite. Va recoamand sa folositi o tigaie speciala pentru clatite, din cea cu peretii foarte josi.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • Finetti pentru umplere
  • inghetata pentru servire + topping de ciocolata

Cum preparam Clatite milaneze

1.Batem ouale cu faina. Adaugam in fir subtire laptele si amestecam in continuare pana cand compozitia se omogenizeaza perfect si nu raman cocoloase.Adaugam uleiul si esenta la final.

2.Coacem clatitele la foc mediu pe ambele parti si apoi le umplem cu Finetti  si le rulam.

3.Taiem clatitele in fasii subtiri si le punem pe platouri. Adaugam 1-2 cupe de inghetata si topping dupa preferinta. Pofta buna!

Va recomand sa incercai si clatitele Tiramisu, sunt senzationale si deosebite. Iar pentru cei mici, va recomand clatitele pe care fetita mea le adora, clatitele americane cu banane.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker