Cum sa faci cel mai delicios desert fara coacere

By

Cum sa faci cel mai delicios desert fara coacere

Cum sa faci cel mai delicios desert fara coacere: iei biscuiti, faci un blat de salam de biscuiti, adaugi rondele de banane si crema de vanilie, mai adaugi si putina frisca si iata desertul. Iti trebuie doar putina imaginatie sa faci un desert delicios. Initial am vrut sa fac salam de biscuiti, apoi m-am razgandit. Familia a fost incantata, iar eu bucuroasa ca le-am oferit un desert pe placul lor.

Ingrediente:

  • 400 g biscuiti
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 70 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 3 linguri de Nutella
  • 50 ml lalpte caldut
  • esenta de porocale

Mod de preparare.

1.Mai intai facem crema de vanilie: amestecam galbenusurile cu faina si 3 linguri de zahar, adaugam in fir subtire laptele si batem bine cu un tel. Punem budinca pe foc pana cand se ingroasa suficient, apoi adaugam esenta de portocale si o lasam sa se raceasca.

2.Intre timp, sfaramam biscuitii, adaugam cacao si 2 linguri de zahar. Oprim din cantitatea de biscuiti 10-15 biscuiti pentru pus deasupra prajiturii.  Punem intr-un ibric apa si untul si punem pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam lichidul fierbinte peste biscuiti si amestecam.

3.Punem compozitia de biscuiti pe un platou si o nivelam.A daugam rondele de banane si 2 linguri de Nutella.

4. Urmeaza stratul cu crema de vanilie, apoi adaugam un strat de frisca lichida indulcita mixata spuma.

5. Acoperim prajitura cu un strat de biscuiti trecuti prin lapte cald si facem deasupra un grilaj cu Nutella. O dam 30 de minute la rece. Pofta buna!

Asta-i tot, nu este o prajitura complicata, dar este delicioasa. Si se face rapid. In plus, puteti jongla cu ingredientele dupa placul vostru, puteti adauga o crema de vanilie si una de ciocolata, puteti renunta la stratul de biscuiti de deasupra sau cum doriti voi. Sigur va fi delicioasa!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like