BiscuitiDe Craciun

Fursecuri Linzer Caciula lui Mos Craciun

Fursecuri Linzer Caciula lui Mos Craciun

Fursecuri Linzer Caciula lui Mos Craciun – fursecuri delicioase si foarte usor de facut. Mi-au iesit 36 de fursecuri umplute cu gem de zmeura. Gemul l-am incalzit timp de 6-7 secunde in cuptorul cu microunde pentru a-l dilua putin.

Bine de stiut!

  • Aluatul este moale, insa trebuie tinut 30-35 de minute la frigider, iar blatul pe care intindem aluatul trebuie presarat din abundenta cu faina.
  • Aceste fursecuri se pastreaza perfect timp de 1-2 saptamani in cutii ermetic inchise.
  • Folosim zahar pudra pentru fursecuri. Eu am o rasnita electrica pentru cafea cu ajutorul careia imi fac acasa zahar pudra.
  • Untul trebuie sa fie de la temperatura camerei. Sau il incalzim 8-10 secunde in cuptorul cu microunde cat sa fie moale, nu topit.
  • Pentru glazura alba folosesc albus de ou pe care il am patrat in frigider in pahare acoperite cu folie alimentara. Albusul de ou se poate pastra timp indelungat in frigider, dar neaparat sa acoperiti vasul in care il pastrati.
  • Am copt 3 tavi de biscuiti, 72 de jumatati din care au rezultat 36 de biscuiti.

Ingredinte:

  • 1 ou
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 4-5 linguri gem de zmeura
  • + 25 gr albus, 100 gr zahar pudra, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingurita amidon pentru glazura alba

Cum preparam Fursecuri Linzer Caciula lui Mos Craciun

1.Mai intai amestecam untul cu zaharul pudra cu ajutorul unui tel. Amestecam 3-4 minte pana cand amestecul devine cremos.

2.Adaugam oul, esenta si amestecam sa le incorporam.

3.Adaugam faina si framantam aluatul. Acesta este moale, usor lipicios, insa il acoperim cu folie si il dam la frigider timp de 30-35 de minute.

4.Pudram blatul de lucru cu faina si intindem foi subtiri. Decupam cercuri. Jumatate dintre cercuri vor fi decupate in jumatate cu un decupator sub forma de inimioara. Eu le-am decupat pe acestea cu inimioara direct in tava, mi s-a parut mai simplu acasa caci altfel se cam deformau. Jumatatea ascutita a inimii, am aplatizat-o usor ca in imaginea urmatoare

5. Coacem fursecurile timp de 8 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

6.Lipim cate 2 fursecuri cu cate o jumatate de lingurita de gem. Gemul l-am inclzit cateva secunde in cuptorul cu microunde sa devina mai fluid.

7.Pentru glazura spumam albusul, adaugam zaharul pudra si mai mixam 4-5 minute. Adaugam zeama de lamaie, amidonul si mai mixam in continuare 3-4 minute. Aceasta glazura o lasam 10-15 minute deoparte sa se intareasca putin inainte sa o adaugam deasupra biscuitilor pentru a evita curgerea acesteia. Eu nu am asteptat si mi s-a cam imprastiat glazura peste bisicuiti. In 20 de minute glazura pusa deasupra biscuitilor s-a uscat.

Pofta buna!

La noi s-au mancat jumatate dintr-un foc. Sa vedem ce mai ramane pana maine 🙂

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker