Prajituri

Prajitura cu nectarine sau piersici si crema de vanilie

Prajitura cu nectarine sau piersici si crema de vanilie

Prajitura cu nectarine sau piersici si crema de vanilie este o prajitura foarte aromata si delicioasa. O prajitura cu fructe de vara. Cu nectarine am facut-o eu, insa se pot folosi si piersici sau caise. Iar crema este foarte aromata si delicioasa, este crema clasica de vanilie.

Cateva sfaturi

  • Taiem fructele in cubulete, fara a fi nevoie sa le decojim sau sa le tavalim prin faina. Se pot folosi fie nectarine, fie piersici, fie caise.
  • Blatul prajiturii este pufos, nu umed
  • Ies suficiente portii, aproximativ 18 portii de prajitura delicioasa, insa depinde foarte mult de cat de mari le portionati.
  • Crema fierbinte se acopera cu folie alimenatara ermetic pentru a evita formarea unei pojghite deasupra acesteia.
  • Esenta se adauga in crema de-abia la final, dupa ce o dam jos de pe aragaz.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 linguri de mac
  • esenat de vanilie
  • 2 nectarine

+ 2 galbenusuri, 2 linguri cu vraf cu faina, 150 gr zahar, 200 ml lapte, esenta de vanilie pentru crema

Cum preparam Prajitura cu nectarine, piersici sau caise si crema de vanilie

1.Mai intai preparam blatul. Mixam ouale cu zaharul. Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri, le mixam impreuna pana cand devin o spuma densa.

2.Adaugam uleiul si mixam sa il incorporam. Adaugam apoi faina, praful de copt, esenta si macul si amestecam cu o spatula. Turnam compozitia in tava tapetata cu o hartie de copt si adaugam deaspra prajiturii bucatele de nectarina. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

3.Cat timp se coace blatul, preparam crema. Amestecam galbenusurile cu faina si zaharul si adaugam in fir subtire laptele amestecand continuu. Avem grija sa nu ramana „cocoloase” de ou. Punem crema la foc mic amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, adaugam esenta de vanilie si acoperim crema cu folie alimenatara pana cand se raceste.

4.Peste blatul rece adaugam crema si presaram nuca de cocos. Dam 20-30 de minute la rece si putem sa portionam prajitura. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker