Alade sau blinele cu lapte condensat

Alade sau blinele cu lapte condensat
Alade sau blinele cu lapte condensat – un mic dejun sau o gustare extrem de delicioasa si de usor de preparat. De fapt, aladele sau blinelele sunt clatite americane, pancakes preparate rapid. Trebuie sa stiti ca eu am facut mini alade, le-am pus cu ajutorul unei lingurite in tigaie si nici acea lingurita nu am umplut-o cu aluat. Le-am servit cu lapte condensat din cel gros pentru prajituri si cu afine, insa se pot servi cu miere, cu gemuri sau fructe diverse.
Bine de stiut!
- Pentru a coace clatitele ungem cu un strop de ulei tigaia de fiecare data cand adaugam alte clatite. Se pot coace si fara sa ungem tigaia cu ulei, insa mie personal nu-mi plac cum arata cele coapte in tigaia neunsa.
- Coacem clatitele la foc mediu si acoperite cu capac.
- Cand incep sa apara bule deasupra clatitelor inseamna ca sunt gatite suficient si le putem intoarce pe partea cealalta.
- Timpul de coacere al clatitelor este de aprox. 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gatite suficient astfel incat sa nu ramana crude in interior.
Beneficiile kefirului
Kefirul este o sursa bogata de probiotice, bacterii benefice ce contribuie la sanatatea sistemului digestiv. Kefirul furnizeaza si proteine, calciu, vitamine si minerale esentiale.
Masurarea ingredientelor
- Nu avem nevoie de cantar. Kefirul si faina vor fi masurate cu acelasi pahar. Este recomandat sa folositi un pahar cat mai mare, de 250-300 ml.
Ingrediente:
- 1 pahar de kefir
- 1 pahar de faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 linguri cu varf cu zahar
- un praf de sare
- un strop de esenta de portocale sau coaja razuita de portocala
- 2-3 linguri de lapte condensat si afine pentru servire
Cum preparam Alade sau blinele cu lapte condensat
1.Punem faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu intr-un bol. Adaugam kefirul, sare si zahar si amestecam bine. Eu am pus 3 linguri cu varf de zahar si au iesit perfecte pentru gustul nostru. Adaugam si esenta si amestecam ingredientele cu un tel sau cu o lingura.
Esential! Masurati faina si kefirul cu acelasi pahar!
2.Punem tigaia pentru clatite la incins pe foc si cand este incinsa o ungem cu ulei si punem cu o lingurita sau cu o lingura clatitele din loc in loc. Acoperim tigaia cu capac si coacem clatitele la foc mediu aproximativ 3-4 minute sau pana cand incep sa apara bule deasupra lor. Le intoarcem cu o spatula si le coacem inca 2 -3 minute si pe aceasta parte. Pofta buna!