Prajituri

Prajitura pufoasa cu nuci

Prajitura pufoasa cu nuci

Prajitura pufoasa cu nuci este simpla si usor de preparat, un chec la tava spornic si delicios. Este genul de prajitura care mie imi place foarte mult, este spornica, poate fi preparata fara ocazie speciala, insa se incadreaza si la ocazii pe un platou mixt de prajituri. Culoarea galbuie este data de ouale de la tara, daca folositi oua din comert, atunci prajitura voastra va fi mai albisioasa. Si copilului i-a placut tare mult.

Bine de stiut!

  • Am folosit o tava mare ce avea dimensiunile 24/33 de cm.
  • Nucile se adauga taiate grossier, cat mai mare. Am adaugat nuci doar in compozitia alba.
  • Inainte sa portionam prajitura o dam 15 minute la frigider. Se va taia mai bine.
  • Numarul de oua trebuie sa fie egal cu numarul de linguri de ulei folosite.
  • Prajitura pufoasa cu nuca se pastreaza perfect pana a doua zi daca o acoperim cu folie alimentara sau cu folie de aluminiu astfel incat sa fie ferita de aer.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta se prepara usor, rapid si cu putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 7 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu ulei
  • 7 linguri cu varf cu faina/ 215 gr
  • 2 linguri cu cacao
  • 100- 125 gr nuci
  • coaja razuita de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Cum preparam Prajitura pufoasa cu nuci

1.Mai intai separam albusurile de galbenusuri.

2.Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul timp de 1 minut. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam cu o spatula.

3.Adaugam faina, praful de copt si coaja de lamaie si incorporam usor cu o spatula.

4.Impartim compozitia in 2 boluri. Intr-unul din boluri adaugam cacao si esneta de rom si le incorporam bine.

5.In celalalt bol adaugam doar esenta de vanilie si nuca.

6.Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia maro. O nivelam si adaugam apoi compozitia alba. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Presaram zahar pudra deasupra prajiturii imediat ce o scoatem din cuptor.

Lasam prajitura la racit, apoi o dam 10-15 minute la frigider pentru a se portiona cat mai perfect.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker