Prajitura cu blat umed cu zmeura
![](https://ciocolatacuzambete.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230710_122207-780x470.jpg)
Prajitura cu blat umed cu zmeura
Prajitura cu blat umed cu zmeura este o prajitura delicioasa in doua culori, o prajitura aromata si nu este extrem de dulce.
Este o prajitura extrem de usor de preparat, nefiind nevoie sa separam albusurile de galbenusuri si, in acelasi timp, o prajitura foarte spornica, ies suficiente portii, aproximativ 25 de portii delicioase. In plus, este o prajitura ideala vara fiind o prajitura fara crema.
Cateva sfaturi!
- Folosim zmeura proaspata fiind vara. Pe timpul iernii, se poate folosi zmeura congelata. Nu este nevoie sa tavalim zmeura prin faina. Aceasta este foarte usora, nu ajunge pe fundul blatului.
- Am folosit un vas de yenna mare pe care l-am tapetat cu hartie de copt.
- Reteta usoara. Prajitura aceasta cu zmeura este una dintre cele mai usor de preparat, cu putine ingrediente si foarte economica.
Ingrediente:
- 6 oua
- 230 gr zahar
- 250 gr unt moale
- 300 gr iaurt simplu
- 400 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de cacao
- esenat de rom
- esenta de vanilie
- 100 gr zmera
- zahar pudra
Cum preparam Prajitura cu blat umed cu zmeura
1.Mai intai mixam untul moale cu zaharul timp de un minut. Adaugam treptat ouale mixand dupa fiecare.
2.Adaugam iaurtul si mixam din nou. Adaugam apoi faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Compozitia este mai groasa decat la un chec pufos.
3.Impartim compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele adaugam cacao si esenta de rom si amestecam bine. In alt bol adaugam esenta de vanilie si amestecam.
4.Turnam in vasul de yenna tapetat cu hartie de copt compozitia cu cacao si o nivelam cu o spatula. Adaugam apoi compozitia cu vanilie si o nivelam si pe aceasta usor. Presaram zmeura din abundenta.
5.Coacem prajitura timp de 40-45 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta suficient prajitura noastra. Imediat ce o scoatem din cuptor, o pudram cu zahar pudra si o lasam la racit. Cand este racita complet, portionam prajitura. Pofta buna!
Va recomand si o tarta cu zmeura si crema de vanilie, un desert delicios, de vara.