Checuri

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba este un chec umed, usor acrisor si delicios. I-am adaugat ciocolata alba pentru a-i momi pe ai mei si bine am facut.

Sfaturi!

  • Se poate adauga zmeura proaspata sau congelata sau alte fructe moi gen afine, mure, caise, cirese, visine.
  • Din aceasta compozitie iese un singur chec.
  • Nu este nevoie de mixer, ingredientele se incorporeaza cu telul.
  • Reteta usoara. Acest chec este foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente simple: oua, zahar, iaurt, unt, faina , praf de copt.
  • Se mentine moale si a doua zi 🙂

Ingrediente:

  • 100 g zmeura proaspata
  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic, eu am folosit Cremosso) 
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingurita coaja de lamaie razuita
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare.

1.Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

2.Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt si esenta si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine.

3.Punem compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt sau intr-o forma de silicon si adaugam zmeura spalata si scursa de apa. Apasam usor cu degetele sa intre zmeurica in chec si punem si deasupra checului.  Eu am facut checul intr-o forma de silicon si nu mi-a placut ca in timpul procesului de coacere checul meu s-a bombat la jumatate.

4.Coacem checul timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

5.Topim ciocolata direct in ambalaj cateva secunde la cuptorul cu microunde, taiem un colt al ambalajului si facem un grilaj deasupra checului. Mai presaram zmeurica si deauspra si lasam checul la racit inainte de portionare. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker