
Pandispan Zebra cu unt
Pandispan Zebra cu unt este un desert delicios cu textura umeda. L-am uns cu Finetti imediat ce l-am scos din cuptor si bine am facut caci l-au devorat ai mei.
Noi iubim checurile sau pandispanurile. Ma scot din orice incurcatura. Se prepara rapid si sunt foarte apreciate.
Sfaturi!
- Untul se topeste in cuptorul cu microunde, se lasa la racorit 5-7 minute, abia apoi se amesteca cu laptele si se adauga in compozitia de galbenusuri.
- Compozitia de pandispan se separa in 2 boluri, intr-unul adaugam cacao si esenta de rom iar ultimul ramane simplu doar adaugam esenta de vanilie.
- Din aceasta compozitie iese un pandispan copt in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 21 de cm.
- Pandispanull se poate glazura cu ciocolata la final, insa acest pas este optional.
- Desert simplu. Acesta este un desert care se prepara usor si rapid, iar textura blatului este umeda, nu pufoasa.
Ingrediente:
- 3 oua
- 150 gr unt
- 200 ml lapte
- 180 gr zahar
- 350 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri de cacao
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 2 linguri de Finetti
Cum preparam Pandispan Zebra cu unt
1.Mai intai topim untul si il lasam la racorit cat timp pregatim restul ingredientelor.
2.Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
3.Mixam si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Amestecam laptele cu untul topit si il adaugam peste galbenusuri. Mai mixam un minut.
4.Adaugam faina, praful de copt peste galbenusuri si mai mixam 1 minut sa le incorporam bine.
5.Adaugam albusurile peste compozitia de galbenusuri si esenta si amestecam cu ajutorul unei spatule.
6.Impartim compozitia in 2 boluri. Intr-unul adaugam cacao si esenta de rom si in celalalt adaugam esenta de vanilie.
7.Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, punem cate 2 linguri din compozitia alba si in mijlocul lor punem 2 linguri din compozitia maro si tot asa alternam cele 2 culori pana cand terminam compozitia.
Coacem pandispanul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Ungem pandispanul cu Finetti. Lasam la racit. Pofta buna!