Pasca dulce vanilata
Pasca dulce vanilata
Pasca dulce vanilata este delicioasa. Am pregatit-o doi ani la rand de Paste, iar oaspetii au fost foarte incantati. Pare o placinta cu branza, doar ca fara aluat 🙂
Ingrediente:
- 6 oua
- 600 g branza proaspata de vaci
- 200 g unt cu 80% grasime
- 400 g smantana
- 200 g zahar (+_)
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de gris
- 100 g stafide
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
Mod de preparare pasca vanilata.
1.Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita.
2.Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam smantana, stafidele si esenta de vanilie.
3.Tapetam tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si tapetam cu faina si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Din aceasta compozitie am facut 2 pascute mici. Se poate face una singura intr-o tava mai mare.
4.O lasam sa se raceasca complet in cratita in care am copt-o, apoi cu lama cutitului desprindem lateralele.
Pudram cu zahar pudra inainte sa o servim.
Pofta buna!
O intreaga categorie cu preparate traditionale de Paste gasiti accesand link-ul urmator: https://farfuria-cu-gust.ro/retete/retete-de-paste/