Rulouri din foietaj cu gem
Rulouri din foietaj cu gem
Rulouri din foietaj cu gem – o varianta de dulce delicios si rapid. Aluatul foietaj este foarte versatil, se poate intrebuinta atat pentru prepararea deserturilor, cat si pentru prepararea gustarilor sarate sau a unor aperitive. Cel mai des le prepar alor mei un fel de fornetti, foietaj cu branza sau strudele cu mere. Sunt un deliciu.
Alte idei de preparate cu aluat foietaj gasiti aici.
Pentru prepararea acestor rulouri avem nevoie doar de 3 INGREDIENTE:
- Aluat foietaj
- gem de afine
- zahar pudra
Cum preparam rulourile din aluat foietaj .
1.Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Impartim aluatul in 2 parti egale.
2.Ungem fiecare parte de aluat cu gem de afine sau orice gem avem in casa. Rulam pe rand cele doua parti de aluat foietaj si taiem felii de aproximativ 2 cm grosime.
3.Punem rulourile formate in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
La final le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ne raman pentru a doua zi, le acoperim cu folie alimenatara.
Daca nu sunteti prea incantati de aluatul foietaj din comert, atunci va las in continuare si reteta aluatului foietaj de casa. Click aici pentru a citi reteta aluatului foietaj facut acasa.