Aluaturi dulciPrajituri

Reteta eclere pufoase cu crema de portocale

Reteta eclere pufoase cu crema de portocale

Reteta eclere pufoase cu crema de portocale este cea mai reusita reteta de eclere cu coji pufoase, crema delicioasa de portocale, cu frisca si ciocolata. Nu stiu daca v-am spus vreodata, dar eclerele sunt desertul meu pereferat. Desi le iubesc, de fiecare data imi este greu cand amestec aluatul dupa fiecare ou. Insa, merita efortul. Cojile ies perfecte, pufoase, crescute.

Bine de stiut!

  • Nu deschidem usa cuptorului sub nicio forma in primele 15-20 de minute de cand dam eclerele la cuptor. De-abia la final cand incep sa se rumeneasca, putem deschide usa cuptorului cate putin. Evitam astfel ca eclerele sa se plosteasca.
  • Facem eclerele cu un dui cu gura cat mai larga.
  • Putem sa facem mini eclere sau eclere mai mari.
  • Mi-au iesit 3 tavi de eclere mari. 35 de bucati.

Ingrediente coji:

  • 8 oua
  • 260 gr faina
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa

Ingrediente crema:

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 80 gr faina
  • 650 ml lapte
  • coaja de la o portocala 
  • zeama de la o jumatate de portocala

+ 450 ml frisca lichida

+ 300 gr ciocolata + 7-8 linguri de lapte

Cum preparam  eclere pufoase cu crema de portocale

1.Mai intai preparam cojile pentru eclere. Punem apa impreuna cu uleiul la fiert si le lasam pana cand clocoteste bine. Adaugam toata faina si incorporam rapid cu telul de bucatarie. Luam cratita de pe foc si adaugam treptat ouale amestecand bine cu telul dupa fiecare pana cand se incorporeaza bine. Asta este etapa care imi da dureri de brat 🙂

2. Formam bastoane cat mai groase cu ajutorul unui pos. Cele mai groase bastoane se vor umfla mult, daca nu sunt suficient de groase, nu vor creste suficient.

3. Coacem eclerele timp de 30 de minute sau pana cand se rumenesc  usor in cuptorul prieincalzit la 200 de grade.  Dupa ce se racesc le taiem capacele in totalitate. Daca este nevoie, vom lua surplusul de aluat din interiorul eclerelor pentru a ramane doar coji.

4. Pentru crema batem ouale cu zaharul si apoi adaugam faina. Adaugam si laptele in fir subtire si punem la foc mediu crema. O lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca, iar cand incepe sa se ingroase trebuie sa amestecam in ea continuu. Adaugam coaja de portocala si zeama de portocala si lasam crema la racit amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita deasupra ei.

Frisca o mixam spuma.

5.Umplem eclerele cu crema cu ajutorul unui pos si deasupra cremei aduagam un strat de frisca. Acoperim           eclerele cu capacele taiate  precedent.

6. Pentru glazura topim ciocolata in cuptorul cu microunde impreuna cu laptele. Ungem fiecare capac de                 ecler cu glazura si le dam 10 minute la rece. Topim si ciooclata alba cu 1 lingura de ulei si facem un grilaj             deasupra eclerelor cu ajutorul unui pos cu vraf subtire sau presaram deauspra nuca de cocos.

Pofta buna! Sper ca v-am inspirat si ca v-a placut reteta noastra.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker