O prajitura frageda cu crema de branza, Rudy

By

Ingrediente blat:

  • 1 galbenus ( albusul il punem la crema de branza)
  • 250 g unt/margarina
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao

Crema de branza:

  • 500 g telemea de vaca
  • 250 g zahar
  • 4 oua+ albusul de la blat
  • esenta de vanilie
  • stafide

1.Amestecam faina cu praful de copt si cacao.

2. Adaugam untul( de la temperatura camerei) taiat cubulete si galbenusul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat nisipos pe care-l impartim in 2 parti egale. Infasuram in folie almentara cele 2 parti de aluat si le dam la congelator pentru 10 minute.

3. Intre timp dam telemeaua pe razatoarea mare si apoi adaugam ouale si zaharul. Mixam 2-3 minute pana se omogenizeaza si adaugam stafidele si esenta de vanilie.

4.Ungem un vas de yenna cu ulei si il tapetam cu faina.

5. Scoatem aluatul din congelator si dam pe razatoarea cu ochiuri mari o parte din aluat direct in tava.

6. Adaugam crema de branza, apoi dam pe razatoare cealalta parte de aluat si o uniformizam deasupra prajiturii.

7.Dam prajitura la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Inainte sa o portionam o lasam sa se raceasca complet, altfel va curge crema de branza.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like