Pumpkin Pie- Placinta americana cu dovleac

Pumpkin Pie- Placinta americana cu dovleac
Pumpkin Pie- Placinta americana cu dovleac este un desert specific american foarte aromat si delicios. Este o tarta cu crema delicioasa de dovleac, o tarta ce se poate servi simpla sau cu frisca. Pentru cei ce iubesc deovleacul, este o incantare. Noi iubim si dovleacul si tartele, fie ele dulci sau sarate.
Ingrediente blat:
- 270 g faina
- 110 ml ulei
- 60 ml lapte
- 1/2 lingurita de sare mare
Ingrediente crema de dovleac:
- 750 g piure de dovleac
- 100 ml lapte
- 180-200 g zahar ( dupa preferinta)
- 2 oua
- 1 lingurita de scortisoara
+ frisca optional
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam dovleacul de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert.
2.Pasam dovleacul fiert. Eu am avut 750 g de dovleac fiert, inainte nu l-am cantarit, dar sigur a fost mai mult, undeva la 1 kg. Il lasam la racit, apoi adaugam ouale, laptele, zaharul si scortisoara si amestecam bine. Va rezulta o crema destul de lichida, dar nu va faceti griji,se va inchega la cuptor.
3.Pentru aluat amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si laptele rece si framantam un aluat destul de uleios, dar suficient de tare sa se poata intinde.
4. Pe o hartie de copt presarata cu faina, intindem aluatul pe care-l punem in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Ave grija sa lasam margini tartei de aprox 2 cm, apoi indepartam surplusul de aluat. Acel surplus il vom folosi pentru diverse ornamente ce le punem deasupra tartei.
5. Turnam compozitia de dovleac peste tarta si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 – 30 de minute.
6. Adaugam formele decupate din surplusul de aluat si mai dam tarta inca aprox. 15 minute la cuptor sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Portionam tarta deabia dupa ce se raceste si o servim fie simpla, fie cu frisca.
Pofta buna!
Pentru alte retete de tarte, va invitam aici.