Prajituri

Prajitura cu crema stracciatella

Prajitura cu crema stracciatella

Prajitura cu crema stracciatella este o prajitura delicioasa care se prepara usor. I-am adaugat un strat de crema de ciocolata si am finalizat cu crema stracciatella. Despre crema stracciatella va pot spune ca este o cream delicioasa, racoritoare, nu foarte dulce preparata cu mascarpone.

Bine de stiut!

  • Coacem cele 2 blaturi pentru prajitura separat pentru a ne asigura ca vom avea doua blaturi perfecte. Aceasta reteta de blat umed o folosesc de obicei pentru torturi, insa merge perfect si pentru prajituri.
  • Blaturile au textura umeda, insa necesita insiropare pentru aceasta prajitura.
  • Dimeniunea tavii in care am copt blaturile 24/31 cm.
  • Ambele creme sunt preparate la rece cu mascarpone.
  • Trebuie neaparat ca prajitura sa stea la rece minim 4-5 ore inainte de portionare.
  • Reteta spornica. Ies suficient de multe portii de prajituri insiropate si delicioase.

Ingrediente blat

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente creme:

  • 400 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr crema de ciocolata/ Finetti/ Nutella
  • 1 lingura zahar pudra
  • 70-80 gr ciocolata 

Cum preparam prajitura cu crema stracciatella

1.Preparam mai intai blaturile. Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul peste galbenusuri. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana coloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Impartim compozitia in 2 parti si le coacem in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc destul de repede( aproximativ 20 de minute), insa faceti testul cu scobitoarea.

2.Pentru creme este nevoie sa impartim mascarponele in 2 parti.

Pentru crema stracciatella. Mixam frisca lichida, adagam mascarponele si mai mixam 1-2 minute sa il incorporam bine. Adaugam o lingura de zahar pudra, ciocolata tocata marunt cu cutitul si incorporam cu o spatula. Dam crema la rece pana la asamblarea prajiturii.

Pentru crema de ciocolata. Mixam 1-2 minute mascarponele cu Finetti sau cu crema de ciocolata folosita. O dam la rece pana la asamblarea prajiturii.

3. Pentru sirop am fiert o cana de apa cu 3 linguri de zahar, iar la final am adaugat esenta de rom. Lasam siropul la racit.

Am insiropat blatul dupa ce s-a racit complet si am asamblat prajitura. La final am pudrat cu cacao.

Prajitura trebuie sa stea la rece cel putin 4-5 ore. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker