Aluaturi sărateDe Craciun
Saratele cu branza
Saratele cu branza
Saratele cu branza sunt atat de fragede, de gustoase si atat de usor de preparat incat vati iubi aceasta reteta. I-am zis” 3 ingrediente” pentru ca avem de-a face cu 3 ingrediente principale. In plus, nu este un aluat pe baza de drojdie, nu este nevoie sa-l lasam la dospit. Imediat ce l-am framantat, il intindem, il taiem si dam saratelele la cuptor pentru 20 de minute.
Sfaturi!
- Folosim unt rece pe care-l vom da pe razatoarea cu ochiuri mari sau il taiem cubulete cat mai mici.
- Folosim branza sarata de vaca. Daca branza nu este prea sarata, atunci mai adaugati sare in compozitia de saratele.
- Din aceasta compozitie mi-au ieist 2 tavi de saratele insa decupate cu formele pentru biscuiti. Daca le taiati in forma de bastonase luni, va iesi o singura tava.
- De retinut! Reteta de saratele cu branza 3 ingrediente se refera la faptul ca cele 3 ingrediente: unt, faina si branza, trebuie folosite in cantitati egale. Daca folosim 300 gr branza, atunci folosim aceeasi cantitate si pentru celelalte ingrediente.
- Reteta usoara. Aceasta este cea mai usoara, dar si cea mai rapida reteta de saratele.
Ingredinete:
- 250 gr branza da vaca
- 250 gr unt
- 250 gr faina
- + 1 galbenus, 2 linguri de lapte si seminte dupa gust
Cum preparam Saratele cu branza 3 ingrediente
- Mai intai pasam cu furculita sau dam pe razataoarea cu ochiuri mari branza de vaca. Eu am folosit branza de la Hohland, a fost foarte cremoasa si doar am sfaramat-o cu furculita.
- Peste branza, razuim si untul rece de la frigider.
- Adaugam faina si incepem sa framantam pana se integreaza perfect ingredientele. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie lipicios, daca se intampla acest lucru, mai adaugati un praf de faina.
- Impartim aluatul in doua parti. Intindem fiecare parte in foi de aproximativ 1 cm grosime, le decupam si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare saratica cu galbenus de ou diluat cu lapte, presaram seminte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Am folosit seminte de mac si de chimen.
Pofta buna!