Turta dulce facuta acasa

Turta dulce facuta acasa
Turta dulce facuta acasa este o turta dulce foarte frageda si extrem de aromata, exact ca cea din comert. Conditia este sa stea doar 7 min. la cuptor, nici mai mult nici mai putin, ca altfel se intareste cand se raceste. O combinatie de arome irezistibila. Iar cei mici o adora. De fapt, ei adora mai mult desenarea cu glazura pe turta dulce 🙂 Cum nu poate fi Craciun fara turta dulce, noi o facem in fiecare an. Nu va speriati ca se intind greu foile, le vom intinde cat mai mici sa nu se rupa.
Ingrediente:
- 175 g miere
- 270-280 g faina
- 1 ou
- 100 g unt
- 5 g bicarbonat
- 1 lingura de lapte
- 1 lingura de cacao
- 70 g zahar
- 1 lingura de scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 3-4 boabe de ienibahar macinat
Ingrediente glazura:
- 1 albus
- 220 g zahar pudra
- 2-3 picaturi zeama de lamaie
- 1 praf de sare
Mod de preparare turta dulce:
1.Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.
2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24 de ore.
3.A doua zi impartim aluatul in 3 parti si intindem pe blatul presarat cu faina. Presaram faina si deasupra ca altfel se lipeste tare. Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.
4.Pregatim glazura astfel: mixam albusul cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie pentru 1 minut. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Punem glazura intr-o punga cu capatul gaurit foarte putin sau intr-un pos si ornam turta dulce. Eu am preferat sa folosesc o punga sa iasa cat mai subtiri dungile trasate. In 20-30 de min se intareste glazura peste turta dulce si se poate consuma. Pofta buna!