Pariziene cu ciocolata
Pariziene cu ciocolata
Pariziene cu ciocolata sau cu mere. Da, merg umplute cu mere razuite, cu branza dulce sau chiar cu gem. Sunt pufoase si delicioase si merg perfect la micul dejun cu un pahar de lapte.
Ingrediente pariziene cu ciocolata:
- 500 g faina
- 150 ml lapte
- 100 g zahar
- 2 oua
- 40 g margarina Unirea
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita de miere
- 1 plic de drojdie
- un praf de sare
- 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
- zahar pudra
Mod de preparare pariziene cu ciocolata.
1. Pregatim maiaua: in 80 de ml lapte cald dizolvam mierea si drojdia. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.
2. Peste maia, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul , praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min.
3. Impartim aluatul in 11-12 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi ( aproximativ), punem finetti intr-un capat si rulam 1 data. Presam cu degetele marginile sa nu iasa finetti iar partea ramasa nerulata o taiem fasii si rulam.
4. Ungem parizienele cu ou si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min.
5. Pudram cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor!