BiscuitiDe Craciun

Fursecuri Ochi de Inger

Fursecuri Ochi de Inger

Fursecuri Ochi de Inger, fursecuri marmorate delicioase, moi, fragede. Sunt mici delicii pe care la final le-am umplut cu marmelada de piersici facuta de mine, insa se pot umple cu gem de caise, de zmeura sau orice aveti la indemana. Cu gem rosu ar fi iesit si mai dragute 🙂 Cert este ca sunt delicioase si se potrivesc perfect atat pentru un desert de dumicia, un desert in familie, pe un platou festiv sau printre preparatele de Craciun.

Bine de stiut

  • Pentru a avea fursecur fragede trebuie sa lasam aluatul la frigider 30-40 de minute.
  • Marmelada sau gemul se adauga in fusecuri de-abia dupa ce acestea sunt coapte.
  • Pastram fursecurile in cutii ermetic inchise pentru mai multe zile( asta daca rezita, caci sunt senzationale).

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 lingura cu cacao
  • esenta de lamaie+ esenta de vanilie
  • gem 

Cum preparam Fursecuri Ochi de Inger

1.Mai intai punem intr-un bol faina, adaugam untul de la temperatura camerei, adaugam galbenusurile, zaharul si esenta si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

2.Impartim aluatul in 2 parti egale. Punem cacao intr-un bol, adaugam o parte de aluat si framantam bine sa o integram. Vom avea doua parti de aluat, una maroi si una alba.

3.Infasuram fiecare parte de aluat in folie alimenatara si le dam la rece pentru 30-40 de minute.

4.Formam rulouri de aluat alb si maro, le unim si apoi  taiem bucati de 2-3 cm carora le dam forma de mingiute mici. Punem bilutele marmorate in tava tapetata cu hartie de copt, apoi cu ajutorul unui degetar sau cu coada unei linguri de lemn formam adancituri in mijlocul fiecarui fursec.

5.Coacem fursecurile timp de 12 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

6.Avem nevoie de 2-3 linguri de gem pe care il incalzim usor in  cuptorul cu microunde. Il punem intr-un pos si umplem adanciturile fursecurilor. Presaram zahar pudra deasupra. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker