De CraciunPrajituri

Reteta Prajitura Craiasa zapezii

Reteta Prajitura Craiasa zapezii

Reteta Prajitura Craiasa zapezii – o prajitura extrem de delicioasa, care se poate pregati atat de sarbatorile de iarna, cat si cu ocazia altor sarbatori, fiind o prajitura spornica, din care ies multe portii. Desii par ingrediente multe si pare greu de facut, nu este asa, se face usor si este delicioasa.

Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
    5 linguri de zahar
    4 linguri de faina
    3 linguri de ulei
    1 plic praf de copt
    un praf de sare
    + 1 pachet de biscuiti Petit Beurre

Ingrediente crema:

  • 5 galbenusuri
    500 ml lapte
    5 linguri cu zahar
    4 linguri cu faina sau amidon
    200 g unt
    1 tableta de ciocolata cu lapte
    1 esenta de vanilie

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida Meggle
    nuca de cocos

Mod de preparare:

1. Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.

2. Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/30) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.

3. Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.

4. Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.

5. Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.

6. Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de vanilie, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de ciocolata si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de ciocolata.

7. Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.

Pofta buna!

sursa: https://noiinbucatarie.ro/prajitura-craiasa-zapezii-2/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker