Cheesecake cu nuci caramelizate
Cheesecake cu nuci caramelizate
Cheesecake cu nuci caramelizate- un desert fin si savuros. Acest cheesecake face parte din categoria deserturilor simple si delicioase. Se poate face c diverse topping-uri daca nu sunteti fan nuci, eu am facut in trecut si cu capsuni si a fost delicios si racoros.
Ingrediente blat:
- 350 gr biscuiti Petit Beurre
- 125 g unt topit
Ingrediente crema:
- 250 gr mascarpone ( 1 cutie)
- 350 gr branza telemea
- 200 gr smantana
- 3 oua
- 200 gr zahar
- esenta de vanilie
Ingrediente caramel:
- 4 linguri de zahar
- 100 gr nuci
Mod de preparare.
1.Pregatim mai intai blatul: topim untul si macinam biscuitii. Amestecam untul cu biscuitii cat se poate, caci va rezulta o compozitie nisipoasa. Nu mai adaugati unt. Tapetam o tava de copt cu hartie de copt si presam cu ajutorul unei linguri compozitia de biscuitii pe toata suprafata tavii. Dam 10 minute la cuptorul preincalzit la 160 de grade.
2.Intre timp pregatim crema de brazna: dam branza telemea pe razatoare. Mixam branza telemea cu smantana si cu mascarponele timp de 30 sec-1 minut maxim. Adaugam ouale, zaharul si esenta si mai mixam inca 1 minut.
3.Turnam aceasta compozitie peste biscuiti si dam din nou la cuptor pentru inca 50-55 de minute la 180 de garde de data aceasta.
4.Cand este aproape gata cheesecake-ul, pregatim nucile caramelizate. Caramelizam zaharul intr-o craticioara si cand este topit, adaugam nucile macinate fin si amestecam. Turnam nucile caramelizate pe un tocator, iar cand se racesc complet le acoperim cu folie alimentara si „batem” cu ajutorul ciocanului pentru snitele pana cand devin macinate marunt. Punem nucile caramelizate peste cheesecake-ul fierbinte. Lasam cheesecak-ul la racorit, apoi il dam la rece pentru cel putin 4-5 ore. Pofta buna!