Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata

Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata

By

Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata

Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata, cu o aroma placuta de lamaie si sos de ciocolata sunt cele mai bune. Se fac rapid, nu este nevoie sa lasam aluatul la dospit, dar la fel de rapid dispar din farfurie. Noi le adoram.Dar neaparat servite cu sos de ciocolata sau gem. Ne-au mai ramas si pentru a doua zi si au fost pufoase, nu s-au intarit.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 200 g iaurt simplu
  • 150-160 g faina
  • 3-4 linguri de zahar ( dupa gust)
  • 1plic de praf de copt
  • 1 lingurita coaja razuita de lamaie
  • 1/3 lingurita de scortisoara ( optional)
  • 2 linguri de finetti + 2 linguri de lapte 
  • optional: zahar pudra

Mod de preparare gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata.

1. Batem mai inatai oul cu zaharul si cu iaurtul.

2.Adaugam praful de copt si faina si amestecam cu o spatula. Adaugam si coaja de lamaie si praful de scortisoara si amestecam.

3. Incingem ulei intr-o tigaie, dar sa fie suficient de mult, cam pana la jumatate tigaii. Iar focul aragazului trebuie sa fie mediu, nu iute ca altfel se ard pe exterior gogosile,iar in interior raman crude.

Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata

4. Punem cu o lingurita gogosele in uleiul incins si lasam suficient timp pana cand se rumenesc bine ca sa fie coapte in interior(lingurita am bagat-o mai intai in ulei ca sa nu mi se lipeasca aluatul de ea, abia apoi am pus gogosile in ulei incins). Rupem o gogoasa sa vedem daca sunt facute.

5. Punem finetti intr-un vas impreuna cu laptele si punem pe foc pana cand se  topeste ciocolata.

6. Servim gogoselele cu sos de ciocolata sau gem dupa preferinte. Pofta buna!

Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata Gogosele rapide cu iaurt si sos de ciocolata

 

Din categoria gogosilor delicioase, va recomandam si gogosile umplute cu crema de vanilie, sunt minunate. Dar bineinteles ca se pot umple si cu ciocolata si gem, ies mai dulci, dar tot delicioase.

1 Comment
  1. Gheorghina Horgos 10 luni ago
    Reply

    Interesante retete,le-oi incerca și eu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like