Prajitura pufoasa cu ciocolata de casa
Prajitura pufoasa cu ciocolata de casa
Prajitura pufoasa cu ciocolata de casa este o prajitura rapida, dar delicioasa. Gustul ciocolatei de casa este atat de bun! Asa facea mama ciocolata pentru torturi, eclere si pandispanuri. In copilarie nu ma dadea pe spate, fiind putin amaruie de la cacao, insa acum o ador. Nu stiu de ce nu am facut pana acum ciocolata asta… Iar blatul este un pandispan simplu.
Ingrediente pandispan:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri cu varf de faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de portocala
Ingrediente ciocolata :
- 150 ml apa
- 150 gr zahar
- 100 g unt
- 4 linguri cu cacao
- esenta de rom
- + nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
2.Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula.
3.Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula.
4.Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de garde timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5.Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam la racit.
6. Intre timp, facem ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert tim de 13-15 minute pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam untul, iar cand si acesta se topeste, adaugam cacao. Amestecam bine cu un tel si mai lasam pe foc inca 4-5 minute la foc mic. Inainte sa punem ciocolata peste prajitura, o lasam 10 minute la racorit. In acest timp se mai si ingroasa putin.
7. Portionam prajitura, adaugam sos de ciocolata pe fiecarea portie si presaram nuca de cocos sau nuca maruntita. Pofta buna! Una dintre cele mai simple prajituri 🙂
Din categoria prajiturilor simple si delicioase( asa cum ne plac noua), va recomandam si prajitura cu mere si glazura de ciocolata.