Prajitura rasturnata cu nuca si crema de ciocolata
Prajitura rasturnata cu nuca si crema de ciocolata
Prajitura rasturnata cu nuca si crema de ciocolata este una dintre cele mai delicioase prajituri. Desi pare greu de facut, nu este deloc asa. Facem un blat, preparam crema, adaugam bisuiti si frisca. Insa, nuca prajita o face cu totul deosebita pe aceasta prajitura. Am copt blatul in tava mare cu dimensiunile 23/32 de cm si mi-au iesit aproximativ 14 portii mari.
Ingrediente blat:
- 7 oua
- 7 linguri de zahar
- 3 linguri cu ulei
- 8 linguri cu varf cu faina
- 3 linguri cu varf cu cacao
- esenta de rom
- 250 gr nuca
Ingrediente crema de ciocolata:
- 5 oua
- 5 linguri cu faina
- 7 linguri cu zahar
- 500 ml lapte
- 4 linguri cu Nutella/ aprox 200 gr
- esenta de rom
- 100 ml frisca lichida
- 1 plic de gelatina
Ingrediente suplimentare:
- 1 pachet de biscuiti Petit Beurre/ 140 gr
- 200 ml frisca lichida
- cacao
- 100 ml lapte caldut
Cum preparam Prajitura rasturnata cu nuca si crema de ciocolata
- Tapetam o tava cu hartie de copt, ungem hartia de copt cu ulei si presam uniform nuca fara sa o maruntim. Dam nuca la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 -12 minute, timp in care preparam blatul. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si uleiul si mixam sa le incorporam. Adaugam faina si cacao si incorporam cu o spatula. Punem compozitia cu o lingura deasupra nucii coapte si dam din nou la cuptor blatul pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Rasturnam blatul pe un platou astfel incat nuca sa ramana in sus.
2. Cat timp se coace blatul, preparam crema. Amestecam cu un tel ouale cu zaharul si cu faina. Adaugam laptele in fir subtire si punem compozitia pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Imediat ce luam crema de pe foc, adaugam Nutella si amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit. Cat timp se raceste blatul, se raceste si crema.
3. Mixam 100 ml frisca lichida, adaugam crema in 2-3 transe si apoi hidratam un plic de gelatina in 5 linguri de apa, o topim 10-12 secunde in cuptorul cu microunde si adaugam gelatina topita peste crema. Amestecam si turnam crema peste blat.
4. Adaugam un strat de bisuiti trecuti cateva secunde prin lapte cald. Mixam cei 200 ml de frisca lichida si adaugam frisca mixata deasupra stratului de biscuiti.
- Dam prajitura la rece peste noapte sau cel putin 4-5 ore.
- Portionam si presaram cacao. Pofta buna!