De CraciunPrajituri

Cea mai pufoasa turta dulce

Cea mai pufoasa turta dulce

Cea mai pufoasa turta dulce nu este absolut deloc greu de facut. Am facut aluatul de cu seara, iar a doua zi l-am intins, am copt turta dulce si am ornat.  Iar fetita, ajutorul meu de nadejde a fost  foarte incantata, ea savura turta dulce neornata, calda… Desi am copt 3 tavi, au fost cam putine, mai ales ca am avut 2 pofticiosi. Saptamana viitoare voi reface compozitia.

Sfaturi!

  • Am adaugat in compozitia de turta dulce o lingurita de condiment pentru vin fiert. Acesta se poate inlocui cu ghimbir macinat, insa reduceti la jumatate cantitatea.
  • 5 gr de bicarbonat fac minuni, nu este mult.
  • Neaparat aluatul trebuie sa stea la frigider cel putin 12 ore. In acest timp se va inatari. La inceput este extrem de fluid, dupa 12 ore de frigider este mai tare, insa lipicios.
  • Nu coacem mai mult de 7 minute desi pare foarte moale, este perfect asa.

Ingrediente:

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita condiment pentru vin fiert

Pentru glazura:

  • 50 gr albus de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de amidon

Mod de preparare.

 

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 12- 24 de ore.

3.A doua zi impartim aluatul in 3-4 parti. Intindem fiecare parte intre hartii de copt, caci altfel este foarte lipicios. Eu am adaugat faina pe hartia de copt si faina deasupra aluatului. A sa am reusit sa intind mai bine foile.

 

4.Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.

5.Pregatim glazura astfel: mixam albusul 2-3 minute pana cand se spumeaza. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mai mixam 2-3 minute.

6.Punem glazura intr-o punga cu capatul gaurit foarte putin sau intr-un pos si ornam turta dulce. Eu am preferat sa folosesc o punga sa iasa cat mai subtiri dungile trasate. In 20-30 de min se intareste glazura peste turta dulce si se poate consuma. Pofta buna! 

  • Se pastreaza in cutii metalice pana la 2 saptamani. 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker