Prajituri

Prajitura Madame din albusuri

Prajitura Madame din albusuri

Prajitura Madame din albusuri cu crema de ciocolata este un deliciu. Nu cred sa fi gustat vreo alta prajitura din albusuri care sa fie mai buna decat aceasta. Si am tot facut prajituri din albusuri. Intotdeauna ne raman albusuri, iar eu nu obisnuiesc sa le arunc, le strang acolo, intr-o cana, sau 2 cani, sau 3 🙂

  • Ideea acestei prajituri mi-a venit atunci cand fetita mea mi-a zis ca vrea o prajitura cu crema, cu multa crema. Iar cum eu aveam atatea albusuri care parca-mi stateau in cap, am improvizat.

Sfaturi:

  • Albusurile ramase le pun in cana, o acopar cu folie alimentara si le pastrez la frigider sau la congelator pe termen mai lung.
  • Am copt 4 foi pentru aceasta prajitura, fiecare foaie fiind de aproximativ 1-1,5 cm grosime.
  • In functie de marimea tavii va pot iesi mai multe sau mai putine foi pentru prajitura.
  • Crema de ciocolata poate fi folosita cu succes si la alte prajituri, tarte sau torturi.

Ingrediente blaturi:

  • 470 gr albusuri de ou ( 2 pahare)
  • 250 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 40 gr amidon 
  • esenta de portocala

Ingrediente crema:

  • 200 gr frisca lichida indulcita/ smantana pentru frisca
  • 250 gr crema de ciocolata Finetti/ Nuttella
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim foile pentru prajitura. Mixam albusurile impreuna cu zaharul pana cand devin o bezea ferma.

2.Amestecam faina cu amidonul si punem in 3 reprize peste albusuri. Incorporam cu ajutorul unei spatule. La final se adauga esenta.

3.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem 4-5 linguri de compozitie, sa fie de 1-1,5 cm grosime baltul.

4.Coacem fiecare blat pentru 15-18 minute sau pana cand se aureste frumos in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

5.Punem hartie de copt pe un blat si raturnam prima foaie. Desprindem usor hartia de copt. Punem hartie de copt intre foi cat timp le lasam la racit caci altfel se vor lipi intre ele, sunt usor lipicioase.

6.Cat timp se coc foile preparam crema: mixam frisca lichida si cand este aproape intarita adaugam si crema de ciocolata si cacao. Mai mixam 1-2 minute sau pana cand se intareste suficient. Gustati din crema asta, este delicioasa 🙂

7. Trecem la asamblarea prajiturii. Presaram zahar pudra peste platoul pe care o asamblam pentru a evita lipirea primei foi de platou. Punem prima foaie si aproximam cantitatea de crema astfel incat sa ne ajunga pentru toate foile.

8. Dam prajitura cel putin 1 ora la rece si apoi o putem portiona cu un cutit a carui lama o trecem prin jetul de apa calda. Presaram cacao deasupra sau nu 🙂 Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker