Gogosi berlineze cu crema de vanilie

By

Gogosi berlineze cu crema de vanilie

Gogosi berlineze cu crema de vanilie sunt foarte pufoase, aromate si delicioase! Se pot lasa si simple, fara umlutura sau se poate inlocui crema de vanilie cu crema de ciocolata sau gemuri. Fiecare cum doreste! Eu am facut crema de vanilie, dar mi-a mai ramas, nu am folosit-o pe toata. Iar gogosele am mancat o portie zdravana atunci cand le-am facut, dar mi-au mai ramas si pentru a doua zi. S-au pastrat perfect.

Ingrediente aluat:

  • 2 oua
  • 270 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 650-700 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • + zahar pudra pentru pudrat la final

Iingrediente crema:

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cu faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai aluatul. Punem intr-un bol laptele caldut, adaugam zaharul si drojdia si amestecam bine sa se dizolve drojdia. Adaugam si esenta, faina si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit timp de aprox. 1 ora.

2.Cat timp aluatul sta la dospit, preparam crema. Batem ouale cu zaharul si cu faina sia daugam in fir subtire laptele. Punem la foc mic compozitia si amestecam continuu pana cand rezulta o budinca. Adaugam esenta la final.

3.Intindem o foaie de aluat si o dam deoparte. Intindem alta foaie si punem pe ea din loc in loc crema de vanilie. Acoperim cu foaia de aluat lasata deoparte si decupam gogosi cu paharul astfel incat crema sa fie in mijloc. Resturile ramase de la foi le intindem din nou. Punem gogosile pe un blat si le mai lasam 15-20 de minute la dospit.

4.Prajim gogosile in tigaia cu suficient de mult ulei. Avem grija sa punem gogosile atunci cand uleiul este incins foarte bine si le rotim de pe o parte pe alta, se vor face numaidecat. La final le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like