Prajitura cu branza si afine
Prajitura cu branza si afine
Prajitura cu branza si afine este o prajitura delicioasa si aromata, usor acrisoara de la afine. Se prepara usor si nu avem nevoie de cantar, ingredientele pentru blat se masoara cu lingura. In plus, este o prajitura foarte spornica, ies suficiente portii, aproximativ 20, insa depinde de cat de mari le veti taia.
Sfaturi!
- Folosim branza proaspata de vaca , dar sa nu fie prea sarata. Daca branza este prea sarata, se lasa cateva ore in apa pentru a se desara.
- Blatul se precoace inainte sa adaugam crema de branza pentru a nu se amesteca cele doua compozitii. Este nevoie doar de 15 minute sa coacem blatul, apoi putem adauga crema de branza.
- Inlocuiri. Afinele pot fi inlocuite cu alte fructe mici si usore cum ar fi zmeura, cirese, visine, fructe de padure.
- Ingredientele pentru blat se masoara cu lingura.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de prajitura cu branhza si afine se prepara usor si destul de rapid.
Ingrediente blat:
- 2 oua
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de lapte
- 12 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie.
Ingrediente crema:
- 500 gr branza de vaca
- 3 oua
- 6 linguri cu zahar
- esenta de vanilie
- 200 gr afine
Cum preparam prajitura cu branza si afine
1.Mai intai pregatim blatul. Mixam ouale cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam un minut. Adaugam apoi faina, praful de copt si esenta si mai mixam inca un minut la viteza mica.
2.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
3.Mixam cu un mixer vertical branza de vaca cu ouale si zaharul. Adaugam esenta si afinele si doar amestecam cu o paleta.
4.Turnam compozitia de branza peste blat, nivelam si dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 25-30 de minute sau pana cand prajitura este coapta. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca complet inainte de a o portiona. Pofta buna!